Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szüreti felvonulás-2013.09.21.

Szüreti felvonulás 2013.

Nézem a felvonulásról készült fényképeket, videó felvételt. Mosolygós, örömteli arcokat látok. Ennél talán nem is vágyhattunk többre akkor, amikor nekivágtunk e szép hagyomány megszervezésének. 

A felvonulás természetesen nem jöhetett volna létre, ha nincsenek az óvódás és iskolás gyerekeket és az őket felkészítő óvónők, tanárnők, ha nincs a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport, a Csizma Híja Táncegyüttes és a Tokodi Őszirózsa Nyugdíjas Klub. Ők voltak azok, akik időt, energiát nem kímélve készültek fel arra, hogy a felvonulás megálló pontjain színvonala műsorral szórakoztassák a felvonulókat és az érdeklődőket. Köszönet nekik mindezért.

Köszönet illeti meg a Tokodi Gazdakört, a hozzájuk csatlakozó hölgyeket és a Pá-Di-Di Táncegyüttest, hogy a felvonulókat és a kíváncsiskodókat egy kis itókával, pogácsával kínálták a felvonulás alatt. Köszönet illeti meg továbbá a Kéknefelejcs nótakört, akik nem csak a menet vonulása alatt, de visszaérkezés után a Kantin udvarán harmonika szó kíséretében, nótázva gondoskodtak a jó hangulatról.    

Külön köszönet illeti meg azokat, akik nem a felvonuláson vettek részt, hanem az előkészületekben jeleskedtek. Így köszönet a Fészek Klub tagjainak, hogy díszeket készítettek és feldíszítették a lovas kocsikat és a lovakat, a Tokodi Gazdakörnek és a Hivatal dolgozóinak, hogy fergeteges babgulyásokkal látták vendégül a felvonulásról visszajövőket valamint a Tokodi Borkultúra Egyesületet, akik itallal látták vendégül a felvonulásról megtérteket.

Külön köszönet jár az Üveggyári Nyugdíjas Klubnak, Juhász Sándor úrnak, a Tokodi Szent Márton Karitásznak és György István úrnak, hogy a megállópontokon zsíros kenyérrel, süteménnyel és itallal látták vendégül a felvonulókat.   

Természetesen és nem utolsó sorban, köszönet illeti meg a Hivatal azon dolgozóit, akik mindent megtettek azért, hogy a felvonulás zökkenőmentesen lebonyolódjon. Takarítottak, pakoltak, hogy mink jól érezzük magunkat.

A kezdeti nehézségeket leszámítva elmondhatjuk, hogy zökkenőmentesen zajlott le a rendezvény. Soha még ennyi lovas kocsis 23 db és lovas 15 db nem vonult fel Tokodon. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezek az emberek önzetlenségből megint jelesre vizsgáztak. Elmondták, hogy szívesen jönnek ide Tokodra, mert itt jól érzik magukat, jó a hangulat és kedves a vendéglátás. Hála és köszönet illeti meg őket.

Idén először egy egyedi ötletnek köszönhetően a Tokodi Őszirózsa Nyugdíjas Klub id. Muszlai Sándor által vezetett traktorhoz csatlakoztatott szépen feldíszített utánfutón vonult fel. Látványos színfoltjává váltak ezzel a felvonulásnak. 

Ismételten elmondhatjuk, hogy aki ott volt az jó érezte magát, aki meg nem jött el, az szegényebb maradt egy élménnyel.

Horváth Mihály

Tokodi Gazdakör Elnöke